Om Steam Hotel

The sky is not the limit

EXPLORE

ETT ÅNGKRAFTVERK BLIR HOTELL

Energy re-envisioned

Det gamla ångkraftverket vid Mälaren var en gång en av landets största energiproducenter, men så en dag sprang tiden förbi och kvar blev en vacker gammal tegelbyggnad, maskiner, pannor och rör.

Tills nu när ESS Group, skaparna av två av Sveriges mest prisbelönta spa- och resorthotell – ystad saltsjöbad och Falkenberg Strandbad, förvandlat ångkraftverket från 1917 till ett spektakulärt hotell i absolut världsklass.

A hot, steamy adventure where fun meets mystery and anything can happen…

En 18 våningar hög och 100 år gammal byggnad, 15 meter från vattenkanten, med 264 rum i industriromantisk stil, restauranger och barer med internationella visioner, 800 kvm stort spa, granne med Sveriges enda actionbad och en utsikt över Mälaren som får dig att tappa andan, kommer garanterat väcka alla sinnen till liv.

Hos oss bokar du inte bara ett rum, du bokar en oförglömlig upplevelse, en upplevelse du kommer att bära med dig länge och där vi alltid kommer göra det lilla extra för att du inte ska vilja åka hem. Vår ambition är att The Steam Hotel, trots sin storlek, ska ge känslan av ett personligt boende där varje detalj är noga genomtänkt. Ångpannor, turbiner, och tegelväggar står kvar som vackra lån från förr och påminner oss om bakgrunden till hotellet.

Den industriella råheten mixas upp med industriromantik inredning, en kombination som resulterar i en ombonad miljö. Vare sig du är i någon av de livliga restaurangerna, Voltage Lounge Pool Club eller i de underbara rummen, kommer du känna att det inte finns någon plats du hellre skulle befinna dig på.

Vi som skapat The Steam Hotel heter ESS Group och driver idag två av Sveriges och Europas bästa resorts, Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad. Hotell och destinationer där vi sedan starten för 10 år sedan oavbrutet och varje dag haft ett fokus på att du som gäst ska vilja komma tillbaka. Vi har med The Steam Hotel precis samma ambitioner om världsklass i vår leverans till dig.

Varmt välkommen!