DELIVERING ABOVE AND BEYOND

EXPLORE
EXPECT THE UNEXPECTED

Att bygga ett hotell i ett 18 våningar högt och 100 år gammalt ångkraftverk var inget beslut som togs över en dag. Men efter att ESS Groups grundare Jonas Stenberg och Carl Lundgren besökt byggnaden och sett dess potential, känt hur den berättar en viktig historia om en svunnen tid, och sett den fantastiska utsikten som fick oss att tappa andan så fanns det ingen återvändo.

Det här var vi vi tvungna att dela med oss till er, på det sätt som vi på ESS Group gör bäst, genom att skapa destinationer samt att inte nöja oss med betyget bra utan alltid sikta på spektakulärt.

The Steam Hotel är uppföljaren till en historia som började för länge sedan, på den tiden när stora delar av Sverige drevs med energi från ett ångkraftverk vid Mälaren. Men med tiden så utvecklas samhället och behov förändras. Kvar i Västerås blev en vacker gammal tegelbyggnad som med sina maskiner, pannor och rör, påminde om en svunnen tid. Tills nu, när visionärerna bakom Falkenberg Strandbad, Ystad Saltjöbad, Hotel Pigalle och Hotel Bellora lägger sin kraft på att det gamla ångkraftverket återigen ska bli en av landets främsta energiförsörjare. Nu i din personliga tjänst.

Det 18 våningar höga och kulturminnesmärkta huset har den där råa känslan som bara en industribyggnad kan ge, och man kan riktigt känna historian i väggarna. De 264 hotellrummen har en skön industri-romantisk stil där råa material som sten, metall och betong mjukas upp med trä, glas och textilier. Våning nummer sju är speciellt avsatt för att samla kraft. Här finns ett stort ångspa, inomhuspool, vinterträdgård och takterrass med utomhuspool. Två restauranger serverar kulinariska och visuella upplevelser, med spännande smaker på lokala råvaror i miljöer som är en fröjd för ögat, och med en stämning som gör själen glad. Vi har tagit vara på och återanvänt så mycket det bara gått och använt vår kreativitet till att hitta nya funktioner för gamla pannor och instrument.

Med ett skönt avstånd till Stockholms höga puls, i en unik och historisk miljö och med milsvid utsikt över Mälaren blir ett besök på The Steam Hotel en oförglömlig upplevelse.

Varmt välkommen!